De 354 leerlingen van het VMBO Maastricht zitten nog langer in onzekerheid dan gedacht. Ze horen op zijn vroegst woensdag, mogelijk zelfs donderdag, voor welke vakken ze hun schoolexamens over moeten doen. Eerder werd gezegd dat ze uiterlijk maandag duidelijkheid zouden krijgen.

Uit een mail die de school vrijdag aan de ouders van de leerlingen heeft gestuurd, blijkt dat de externe examencommissie verwacht uiterlijk dinsdag aan het einde van de dag een compleet beeld te hebben. "Waarna wij als school de individuele plannen van aanpak kunnen afronden."

Maandag krijgen de scholieren te horen wanneer ze op gesprek kunnen komen.

In een brief die de ouders woensdag van de school kregen, stond dat de externe examencommissie vrijdag al een bindende uitspraak over de schoolexamens zou doen. Daarna zou de school voor elke leerling een plan van aanpak maken en zouden leerlingen uiterlijk maandag weten wat dat voor hen betekent. Maar in de vrijdag verstuurde mail van de school staat dat de leerlingen tot woensdag of donderdag moeten wachten.

Ouders reageren boos. "Onacceptabel dat gesprekken nog verder naar achter zijn verplaatst", reageert een van hen op Facebook. "Ze blijven schuiven", schrijft een ander. "Ja tuurlijk! We wachten nog even een weekje", reageert weer een andere ouder. Het gesprek duurt volgens de ouders maar een kwartier.

Ongeldig verklaard

De schoolexamens van de 354 Maastrichtse vmbo'ers werden ongeldig verklaard nadat grove tekortkomingen bij de schoolexamens waren geconstateerd. Eigenlijk hadden de leerlingen daarom niet toegelaten mogen worden tot het centrale schriftelijke eindexamen.

Maar dat blijft geldig, mits de leerlingen vóór 1 januari alles wat ze hebben gemist voor hun schoolexamen inhalen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!