VVD, D66, CDA en ChristenUnie hebben Kamervragen gesteld aan minister Sigrid Kaag (Ontwikkelingssamenwerking) over de nieuwe shirtsponsor van de Engelse voetbalclub Arsenal.

Joël Voordewind van de ChristenUnie zegt verontwaardigd te zijn dat een land waar Nederland financiële steun aan verleent voor miljoenen shirtsponsor kan worden van een grote Engelse voetbalclub, meldt de NOS donderdag.

De partij wil de steun aan Rwanda heroverwegen. De VVD vindt dat minister Kaag Rwanda op deze beslissing moet aanspreken.

Ook uit de oppositie komen kritische geluiden. Zo zegt Isabelle Diks van GroenLinks het ontmoedigend te vinden dat dit soort uitgaven wordt gedaan, terwijl de internationale gemeenschap juist iets aan de armoede probeert te doen, aldus de NOS.

Donderdag werd bekend dat Rwanda de nieuwe shirtsponsor van Arsenal wordt. Op de mouwen van de shirts komen binnenkort de woorden "Visit Rwanda" te staan. Het Afrikaanse land hoopt hiermee de toerisme-industrie een impuls te geven. Arsenal helpt ook met de promotie van natuurparken in het land.

Met de deal is volgens de krant The East African ongeveer 30 miljoen euro gemoeid. De president van Rwanda, Paul Kagame, zou een groot fan van Arsenal zijn.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!