Tunahan Kuzu legt zijn functie als fractievoorzitter van Denk in de Tweede Kamer neer. Hij gaat zich richten op de verdere uitbouw van de partij op lokaal niveau. Kamerlid Farid Azarkan, nu vice-fractievoorzitter, neemt de functie tijdelijk over.

De structuurwijziging duurt tot en met de zomervakantie, laat de partij maandag weten.

Denk deed afgelopen maart in veertien gemeenten voor het eerst mee met de verkiezingen. Uit het niets werden 21 raadszetels behaald, verdeeld over dertien gemeenten.

De partij meldt dat Kuzu met zijn politieke ervaring in deze gemeenten "een werkplan" gaat opzetten voor de dertien lokale Denk-fracties. Ook gaat hij de kersverse raadsleden begeleiden. Daardoor zal hij regelmatig in het land te vinden zijn, dat gaat ten koste van zijn Kamerwerk in Den Haag.

Selçuk Öztürk, het derde Denk-Kamerlid, is en blijft partijvoorzitter en zal zich gaan focussen op de verdere uitbouw van de partij. Öztürk gaat de partij voorbereiden op de Provinciale Statenverkiezingen (waaruit de Eerste Kamer wordt gekozen) en de verkiezingen voor het Europees Parlement. Beide zijn volgend jaar.