De familie van de dinsdag begraven oud-premier Ruud Lubbers laat weten ''bijzonder getroffen'' te zijn door de vele honderden condoleances en andere uitingen van respect. Lubbers overleed vorige week op 78-jarige leeftijd in zijn woonplaats Rotterdam.

''Wat we hebben ondervonden aan steun, sympathie en medeleven, grenst aan het ongelooflijke. Die overweldigende belangstelling voor Ruud heeft ons, eerlijk gezegd, wel een beetje overvallen - en heel erg goed gedaan'', zegt zijn weduwe Ria Lubbers.

De familie zegt dat het niet mogelijk is iedereen persoonlijk te bedanken. ''Zo velen waren het die op een of andere manier met ons meeleefden. Maar het medeleven heeft ons goed gedaan. Het is een erkenning van wat Ruud voor Nederland heeft betekend.''

Oud-premiers arriveren bij herdenking Lubbers
90
Oud-premiers arriveren bij herdenking Lubbers

Begrafenis

Lubbers werd dinsdag in besloten kring begraven in zijn geboorteplaats Rotterdam. Bij de herdenkingsdienst waren alle nog levende oud-premiers aanwezig: Dries van Agt, Wim Kok en Jan Peter Balkenende. Ook premier Mark Rutte en CDA-leider Sybrand Buma waren aanwezig om Lubbers de laatste eer te bewijzen.