Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet erkent dat hij de Amerikaanse racist Jared Taylor heeft ontmoet. Naar eigen zeggen deed hij dat om zich te verdiepen in het gedachtegoed van de extreem-rechtse Amerikaanse 'alt-right'-beweging.

Woensdag onthulde De Correspondent dat Baudet in oktober urenlang sprak met de Amerikaanse racistische denker Taylor in een Amsterdams hotel. 

Taylor geldt als een ideoloog van de Amerikaanse 'alt-right', een beweging bestaande uit extreem-rechtse neo-nazi's, aanhangers van de Ku Klux Klan en de Aryan Brotherhood. De groep gelooft in de superioriteit van het blanke ras. Volgens Taylor zou het blanke ras met uitsterven bedreigd worden.

Baudet uitte in de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen zijn zorgen over de "homeopatische verdunning" van de Nederlandse bevolking met "met alle volkeren van de wereld." Bij de Amsterdamse radio zei hij eerder dat hij wil "dat Europa dominant blank en cultureel blijft zoals het is".

Uit onderzoek van De Correspondent blijkt dat Baudet regelmatig extreem-rechtse denkers op Twitter retweet.

Baudet zegt in een reactie dat uit de ontmoeting niet mag worden geconcludeerd dat hij het met Taylor eens is. Baudet en zijn partij vinden ''het belangrijk ons grondig te informeren en allerlei visies tot ons te nemen'', laat de partij weten.

Hij zegt racistische en/of antisemitische denkbeelden van zich af te werpen. "Ook als partij wil Forum voor Democratie met dergelijke denkbeelden niets te maken hebben".