Sinds donderdag 26 oktober is het kabinet-Rutte III een feit. Er komen zestien ministers en acht staatssecretarissen, verspreid over twaalf departementen. NU.nl maakt een overzicht van alle bewindspersonen.

Wie: Barbara Visser
Functie in kabinet: staatsecretaris van Defensie
Geboren: 16 augustus 1977, Sibenik (Kroatië)
Woonplaats: Zaandam
CV:
Studeerde Financial Business Economics aan de Vrije Universiteit
2002 - 2007: Werkzaam op het ministerie van Financiën als beleidsmedewerker bij de Belastingdienst
2006 - 2010: Gemeenteraadslid VVD Zaanstad
2007 - 2010: Consultant bij Atos
2010 - 2012: Wethouder VVD in de gemeente Zaanstad
2012 - 2017: Tweede Kamer VVD

Nog een verrassing van de VVD. Barara Visser, het Tweede Kamerlid dat de afgelopen regeerperiode het woord voerde over het belangrijke VVD-onderwerp auto’s en asfalt, wordt staatssecretaris van Defensie.

Visser wordt in de VVD gezien als een talent en wordt beloond voor haar mediagenieke optredens waar zij het VVD-geluid luid wist te verkondigen. Belangrijke politieke wapenfeiten kan zij nog niet op haar naam schrijven.

Visser werd geboren in het huidige Kroatië (toen nog deel van Joegoslavië) en verhuisde op driejarige leeftijd naar het Nederlandse Zaandam. Visser heeft een dubbele nationaliteit, iets waar VVD-leider Mark Rutte juist geen voorstander van is. 

Ze was van 2006 tot 2010 gemeenteraadslid in Zaanstad en werd vervolgens wethouder in dezelfde gemeente. In 2012 maakte ze de sprong naar de Tweede Kamer.

Visser studeerde bedrijfskunde en werkte onder meer op het ministerie van Financiën.