De voordeur van de Amsterdamse woning van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet is zondag opnieuw besmeurd. Het is nog niet bekend wie de daders zijn, laat de partij weten.

Volgens De Telegraaf gaat het om een "stinkende substantie". De politie zou onderzoek hebben gedaan en monsters hebben genomen. Het is niet duidelijk of ook de binnenkant van het huis is bevuild.

Baudet zelf wil niet op het voorval ingaan, maar vindt ''het zo naar voor mijn bovenbuurvrouw'', met wie hij de voordeur deelt. ''Ze is op leeftijd en voor haar is het een enorme klap.''

Afgelopen donderdag brachten onbekenden met witte verf een anarchistenteken en een vrouwensymbool op de voordeur aan. Een actiegroep die zich het Radicaal Anarchistisch Feministisch Front noemt eiste daarvoor de verantwoordelijkheid op. De groep zei te willen protesteren tegen het ''verderfelijke gedachtegoed'' van Baudet.

Forum voor Democratie zegt erop te rekenen dat de politie opnieuw voortvarend met de zaak aan de slag gaat. De partij won tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van afgelopen maart twee zetels.

De VVD in Amsterdam laat maandag weten raadsvragen te gaan stellen. De partij wil dat er beveiligingsmaatregelen genomen worden bij het huis van Baudet.