De PVV gaat volgend jaar meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. Dat heeft PVV-leider Geert Wilders zaterdag laten weten.

"Rotterdam heeft behoefte aan eindelijk weer een keihard geluid. Tegen de islamisering van de stad, tegen Denk. Alleen de PVV kan dat", meldde hij op Twitter. Wilders rekent erop dat de partij de grootste wordt in Rotterdam.

Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer werd de PVV vorige maand nog tweede in Rotterdam achter de VVD. In de gemeenteraad van de Maasstad is Leefbaar Rotterdam de grootste met veertien zetels, gevolgd door de PvdA met acht zetels.

Vrijdagavond werd bekend dat de PVV ook in Urk en de Twentse gemeenten Enschede, Almelo en Twenterand in de gemeenteraad wil komen. De partijleider stelde te onderzoeken of er genoeg kandidaten voor die steden te vinden zijn.

Halve dag

Momenteel is de partij van Wilders alleen vertegenwoordigd in de gemeenten Den Haag en Almere. In december kondigde Wilders al aan dat zijn partij in 2018 in zo veel mogelijk gemeenten mee wil gaan doen.

Het is onduidelijk waarom Wilders het voornemen de PVV mee te laten doen in Rotterdam een halve dag na de andere drie steden bekendmaakt.