Een tweet van PVV-leider Geert Wilders waarin Alexander Pechtold in een pro-shariademonstratie is gephotoshopt, is de D66-leider in het verkeerde keelgat geschoten.

"Vandaag stuurde Geert Wilders een afbeelding de wereld in waarin hij mij neerzet als terroristenvriend", schrijft Pechtold maandag op zijn facebookpagina.

Op de foto is te zien hoe het hoofd van Pechtold is geplakt op het lichaam van een pro-shariademonstrant die een bord vasthoudt met de tekst: "Islam will dominate the world". Hij voegde bij de tweet de vraag toe "Is dit de volgende stap?".

Wilders verwijt hiermee de D66-leider dat hij vorige week bij een demonstratie aanwezig was waar ook moslimextremisten aanwezig zouden zijn. 

Creatief

Pechtold: "Vaak kan ik wel lachen om mensen die creatief zijn met plaatjes op internet. Maar deze keer niet. Niet omdat ik er zelf niet tegen zou kunnen, ik ben niet van suiker. Maar omdat het mensen op verkeerde ideeën kan brengen", aldus Pechtold maandag.

Hij verwijst naar de doodsbedreiging die hij onlangs ontving van een PVV-aanhanger. Pechtold besloot de zaak voor de rechter te brengen, omdat hij "het niet normaal wil gaan vinden dat we in dit land zo met elkaar omgaan."

In zijn facebookpost gaat hij ook in op de impact die dit soort uitlatingen van Wilders op hem en zijn omgeving kunnen hebben. "Ook deze afbeelding zien mijn kinderen. De onrust, de vragen bij hen kan ik wel wegnemen. Maar in tijden van nepnieuws en alternatieve feiten is niet te overzien wat zo'n nepafbeelding verder voor gevolgen kan hebben", aldus Pechtold.

Wilders reageert op zijn beurt door te stellen dat pechtold een "dramaqueen" is. "Je stond zelf te demonstreren tussen Palestijnse vlaggen, AFA-activisten en Hamas-vriendjes", aldus Wilders op Twitter.