PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher en ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers nemen het in het laatste televisiedebat van de verkiezingscampagne op tegen PVV-leider Geert Wilders.

Premier en VVD-lijsttrekker Mark Rutte debatteert ook met Segers en kruist verder de degens met Jesse Klaver (GroenLinks).

Het zogenoemde slotdebat wordt georganiseerd en uitgezonden door de NOS op de avond voor de verkiezingen van 15 maart. De lijsttrekkers van de acht grootste partijen nemen het in korte duels tegen elkaar op. Ze mogen om beurten de stelling voorleggen waarom het tweegevecht draait.

SP-leider Emile Roemer debatteert 14 maart met Asscher en D66-voorman Alexander Pechtold. CDA-lijsttrekker Sybrand Buma staat tegenover Pechtold en Klaver.

Kleine partijen

Het slotdebat begint met zes kleinere partijen die in twee ronden de strijd aanbinden. In de eerste ronde treden de SGP, 50PLUS en Nieuwe Wegen aan, in de tweede de Partij voor de Dieren, Voor Nederland en Denk.

De PVV slaat het radiodebat dat de NOS vrijdag 24 februari aan het eind van de middag houdt, over. De negen grootste andere partijen doen wel mee. Ze debatteren in groepen van drie.

De indeling van de debatten is het resultaat van een loting die de NOS donderdag hield.