De SGP heeft dinsdag een manifest over de islam in Nederland gepresenteerd. 

In het manifest pleit de partij onder meer voor meer opvang van moslimvluchtelingen in hun eigen regio, de ontbinding van radicale organisaties en het afnemen van het Nederlanderschap van veroordeelde terroristen met een dubbele nationaliteit. 

''Alle mensen hebben gelijke rechten'', stelt de partij in het manifest. ''We hebben iedere naaste zo lief als onszelf. Die waarde mogen we nooit loslaten. Alleen, dat is geen reden om krampachtig vast te houden aan de gelijkheid van alle godsdiensten.''

Asielzoekers die zich in een asielzoekerscentrum schuldig maken aan antisemitisme of intimidatie verspelen daarmee het recht op een verblijfsvergunning, als het aan de SGP ligt. Ook voorstellen die de SGP eerder deed, zoals een verbod op de islamitische gebedsoproep, staan in het manifest. Arabische landen die antisemitische propaganda verspreiden moeten door de Europese Unie onder druk worden gezet.

Tunahan Kuzu van de partij DENK ziet het manifest als ''een knieval voor xenofobie en islamofobie''. De opstelling van de SGP ''lijkt het verlengde van het verkiezingsprogramma van de PVV'', zei hij dinsdagavond in het EO-programma De tafel van Tijs.

De ene religie is volgens hem gelijk aan de andere. ''Het moet niet zo zijn dat de ene meer vrijheid krijgt dan de andere.''