Minister Ronald Plasterk heeft uitgehaald naar huidig Eurocommissaris Frans Timmermans. Plasterk stelt dat zijn partijgenoot van de PvdA in 2010 als Kamerlid niets uitvoerde, omdat hij per se de buitenlandportefeuille wilde hebben.
 

Dat zegt de minister van Binnenlandse Zaken in een interview met de Volkskrant.

"Timmermans kan het snoeihard spelen", aldus Plasterk. "Toen we in 2010 in de oppositie belandden, was hij net staatssecretaris van Europese Zaken geweest. Timmermans zei eenmaal terug in de Kamer: Ik wil de buitenlandportefeuille. Maar daar zat al iemand op."

"Hij zei: nou, dan doe ik gewoon niks. Ik vond het een rare vertoning. Iedereen was bezig, Timmermans zei: ik hoor het wel als ik wat kan doen met Buitenlandse Zaken. Uiteindelijk heeft hij dat woordvoerderschap gekregen."

Balkenende IV

In het kabinet Balkenende IV zat het tussen de verschillende partijleiders niet goed. Over en weer werden verwijten gemaakt, zegt Plasterk.

"Een heel verschil met het huidige kabinet. Als er nu wat negatiefs in de pers staat, dan bellen Rutte en Samsom elkaar en zeggen ze allebei: Vervelend, het zal wel weer bij mij vandaan komen. Toen was het meer: Vervelend, het zal wel weer bij jullie vandaan komen."

Timmermans wilde niet reageren op de uitspraken van Plasterk.