Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk beraadt zich op juridische stappen vanwege berichtgeving door NRC Handelsblad over hem. Dat heeft hij vrijdag laten weten. De voorzitter van de politieke beweging Denk heeft ook een procedure aangespannen bij de Raad voor de Journalistiek.

In juni berichtte de krant dat twee zorginstellingen Öztürk ervan zouden verdenken laakbaar te hebben gehandeld bij zakelijke transacties, in de tijd dat hij nog geen Kamerlid was. Özturk noemt de berichtgeving ''onwaar en suggestief''.

Adjunct-hoofdredacteur Egbert Kalse van NRC Handelsblad laat weten dat de krant achter de verhalen blijft staan. ''We wachten de stappen af en zien de uitkomst met vertrouwen tegemoet'', aldus Kalse.

In juli werd bekend dat de Utrechtse zorginstelling Reinaerde geen aanleiding zag voor nader onderzoek naar de gunning van een opdracht in 2007. Vrijdag bleek dat ook bij de verkoop van een pand door de instelling Daelzicht aan Özturk geen verwijten worden gemaakt. Wel blijkt dat een dossier over de verkoop is vernietigd, meldt NRC.