De arbeidsinspectie heeft een klacht ontvangen over de te hoge werkdruk bij de PVV-fractie. Dat meldt De Telegraaf op basis van bronnen.

De inspectiedienst kon niet achterhalen of de klacht gegrond was, omdat de urenadministratie door de partij niet goed werd bijgehouden. De partij heeft daarom een waarschuwing gekregen.

Onlangs openbaarde de oud-woordvoerder van PVV-leider Geert Wilders, Michael Heemels, dat de werkdruk extreem is bij de partij.

In een interview met De Volkskrant zei Heemels zich soms een Duracell-konijn te voelen. Meerdere fractiemedewerkers zouden langere tijd overspannen thuis zitten.

"Ik werkte echt heel hard, maar het was standaard niet goed. Hij (Wilders, red.) wilde de zaken altijd sneller. Hij vroeg vaak bijna het onmogelijke, ging altijd net over de grens van wat ik aankon", aldus Heemels.

Wie bij Wilders klaagde over de hoge werkdruk zou te horen krijgen: "Dan neem je toch ontslag?".

In het voorjaar van 2016 biecht Heemels in een mail aan Wilders op dat hij uit de partijkas heeft gestolen vanwege zijn alcohol- en coke-verslaving. De werkdruk voert hij niet als excuus op, maar wel als aanleiding.