Schippers zegt dat PSV Spaans OM wél moet helpen aan namen supporters

PSV moet het Spaanse Openbaar Ministerie (OM) wel degelijk vertellen welke supporters van de voetbalclub in maart in Madrid bedelaars hebben vernederd. Als een ander land vraagt om mee te werken aan dit soort rechtszaken doe je dat gewoon, zei minister Edith Schippers (Sport) vrijdag.

PSV liet eerder weten geen zin te hebben het Spaanse OM de namen te verstrekken van de supporters die rond het uitduel van de club tegen Atlético Madrid muntjes gooiden naar bedelaars en hen voor wat kleingeld kunstjes lieten doen.

Justitie zou te lang hebben gedraald om actie tegen de daders te ondernemen. PSV heeft de zaak in de tussentijd zelf uitgezocht en de supporters die zich hebben misdragen lange stadionverboden opgelegd.

Schippers

Schippers vindt het wel goed dat de Brabantse club zelf heeft opgetreden, maar ''je kunt dan niet zeggen: we hebben het onderling wel geregeld en verder komt justitie er niet meer aan te pas''.

Directeur Toon Gerbrands laat weten dat PSV de mening van Schippers voor kennisgeving aanneemt. ''Negen maanden geleden hebben we van alles aangeboden en wilden we van alles doen, maar niemand heeft daar toen op gereageerd. Iedereen had toen zijn mening klaar. Ik heb alleen een telefoongesprek gehad met minister Van der Steur en heb hem verteld wat we allemaal zelf gingen doen. Daar is het bij gebleven. We hebben daarom zelf onze eigen verantwoordelijkheid genomen en sancties opgelegd",' herhaalde Gerbrands vrijdag zijn eerdere uitspraken.

Volgens Gerbrands wordt alles nu weer opgerakeld omdat PSV binnenkort weer tegen Atletico Madrid moet spelen. ''Als we tegen Dinamo Kiev hadden moeten spelen, had dit niet gebeurd. Maar ons standpunt in deze zaak is duidelijk.''

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie