GeenPeil start offensief tegen VVD, PvdA en D66

De initiatiefnemers van GeenPeil die zorgden voor het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne beginnen een campagne tegen de politieke partijen die de uitslag negeren. 

De organisatie heeft dat maandagavond aangekondigd naar aanleiding van de extra tijd die minister-president Mark Rutte krijgt om een antwoord te vinden op de tegenstem van de Nederlandse kiezers.

GeenPeil wil mensen overhalen om bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart niet te stemmen op VVD, PvdA of D66 of op andere partijen die medeplichtig zijn aan het negeren van de uitslag, aldus de aankondiging.

"Meer dan een half jaar na 6 april wachten we nog steeds op een antwoord op de uitslag. GeenPeil laat zich niet piepelen. Het wordt tijd voor een voorjaarsoffensief. We gaan opnieuw campagne voeren."

Onderhandelingen

In april stemde een meerderheid van de 32 procent van de Nederlanders die de stem uitbracht in een raadgevende volksraadpleging tegen het verdrag. De Tweede Kamer wilde voor 1 november een reactie van het kabinet op de uitslag van dit referendum.

Premier Rutte neemt meer tijd om in Brussel tot een akkoord te komen over een bindende toevoeging, die hij daarna aan het parlement zal voorleggen.

Lees meer over:
Tip de redactie