Schultz pleit voor snellere reparatie Merwedebrug

Minister Melanie Schultz (Infrastructuur) gaat ervan uit dat de Merwedebrug bij Gorinchem sneller gerepareerd zal zijn dan over twee maanden. ''We kijken of we het naar voren kunnen trekken", zei de bewindsvrouw vrijdag na de ministerraad.

De 55 jaar oude Merwedebrug op de A27 is sinds dinsdag dicht voor alle voertuigen zwaarder dan 3500 kilo. Door de haarscheurtjes is het volgens Rijkswaterstaat niet verantwoord om zwaar verkeer te laten passeren. De maatregel geldt voor onbepaalde tijd.

Schultz is met de regio aan het kijken hoe de problemen die veroorzaakt worden gezamenlijk kunnen worden opgelost.

Er wordt onderzocht of bedrijven voor schadeloosstelling in aanmerking kunnen komen, zei Schultz. Transportorganisaties schatten de schade op zeker een half miljoen euro per dag. Vrachtwagens moeten omrijden en busbedrijven zetten kleine busjes in om passagiers toch snel over de brug te krijgen.

Kwijtgescholden

De boetes die aan vrachtwagen- en buschauffeurs zijn uitgedeeld die ondanks het verbod toch over de Merwedebrug reden zijn kwijtgescholden. Volgens het Openbaar Ministerie stond op de borden niet goed aangegeven dat het om zwaar verkeer ging. In totaal heeft de politie elf boetes van 230 euro uitgeschreven, die zijn door het OM uit het systeem gehaald.

Vrachtwagens en bussen die zwaarder zijn dan 3,5 ton mogen niet over de brug omdat er haarscheurtjes in de constructie zitten.

Aangepast

De verbodsborden zijn volgens een woordvoerder van de Landelijke Eenheid inmiddels aangepast. Als een bus of vrachtwagen nu toch nog over de Merwedebrug rijdt, bedraagt de boete negentig euro. Door de controles van de politie zijn er echter geen boetes meer gegeven. De te zware voertuigen worden al weggeleid voordat ze over de brug kunnen rijden.

Vrachtwagen rijdt achteruit door afsluiting Merwedebrug:

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie