Ambassadeur voor ouderenwerkloosheid en oud-voetballer John de Wolf vindt het niet goed dat er vooroordelen bestaan over 50-plussers die niet aan het werk komen.

"Je hoort veel vooroordelen over ouderen zoals dat zij ziek, zwak, misselijk en te oud zijn. Dan zeg ik: kijk eens wie er voor je staat. Ik ben ook 50-plusser", zegt de Wolf tegen NU.nl.

Woensdag sprak de oud-international in Den Haag met Tweede Kamerleden over ouderenwerkloosheid. 

Als ambassadeur vraagt hij sinds april aandacht voor deze groep mensen en probeert hij vooroordelen bij werkgevers weg te nemen. In april waren meer dan 200.000 50-plussers langdurig werkloos.

De Wolf: "De 50-plussers van nu zijn de 40-plussers van tien jaar geleden. Die zien er niet oud uit en verzorgen zich goed."

Video: Ouderenambassadeur John de Wolf wuift vooroordelen weg

Ouderenambassadeur John de Wolf wuift vooroordelen weg
Ouderenambassadeur John de Wolf wuift vooroordelen weg

Schop onder je kont

De Wolf begrijpt dat ouderen die keer op keer na sollicitaties worden afgewezen in zak en as zitten. "Dat doet wat met je 'ikkie'. Het is dan heel belangrijk om de juiste mensen in je omgeving te hebben die je positief houden."

"Je hebt juist mensen nodig die dat schouderklopje of die schop onder je kont geven. Maar blijf vooral positief. Als je zegt: zo ben ik nu eenmaal, moet je dat veranderen. Niet alleen die werkgevers moeten veranderen in hun denkwijze, werkzoekende 50-plussers moeten dat ook." 

Sentimenten doen er voor de ras-Feyenoorder niet toe. Ook ouderen uit de stad van aartsrivaal Ajax kunnen op de steun van de Rotterdammer rekenen. "We zijn met een gezamenlijk belang bezig. Als ik 50-plussers uit Amsterdam aan een baan kan helpen door een deur te openen, dan doe ik dat met alle liefde", aldus De Wolf.

Video: Ouderenambassadeur John de Wolf: 'We moeten met elkaar veranderen'

Ouderenambassadeur John de Wolf: 'We moeten met elkaar veranderen'
Ouderenambassadeur John de Wolf: 'We moeten met elkaar veranderen'