De aanbieder van reclames van de website Second Love heeft in samenspraak met de Ster afgesproken om de spotjes na 21.00 uur uit te zenden.

Dat schrijft staatssecretaris Sander Dekker (Media) maandag in een brief aan de Tweede Kamer. 

De Ster verzorgt de reclame op de Nederlandse publieke omroep. De stichting is naar aanleiding van het debat in de Tweede Kamer over de vermeende schadelijkheid van de spotjes in gesprek getreden met de aanbieder van de reclames van de Second Love, een site voor mensen die vreemd willen gaan.

Met name de SGP stoorde zich aan de reclames van de site die "doelbewust stookt in goede huwelijken, met alle gevolgen van dien". Volgens de christelijke partij zouden de reclames in strijd zijn met de wet en met goed fatsoen.

Volgens Dekker is dat niet het geval. Hij schrijft dat "reclame voor een dergelijke dienst wettelijk niet verboden is". Ook de Reclame Code Commissie is tot de conclusie gekomen dat de spotjes voldoen aan alle eisen van de Code.

Desalniettemin is Dekker blij dat de Ster en Second Love het vrijwillig eens zijn geworden om de spotjes pas uit te zenden "op een tijdstip dat in ieder geval de jongere kijkers/luisteraars niet meer tv kijken en/of radio luisteren."

Dekker schrijft verder dat voor de overige reclames op de publieke omroep de Ster de regels van de Kijkwijzer zal hanteren. Dat kan resulteren in "beperkingen wat betreft uitzendtijdstippen en soms ook wat betreft uitzending rondom bepaalde programma’s."