Henk Krol is opnieuw de lijsttrekker van 50PLUS. Maandag presenteerde de partij als eerste partij in de Tweede Kamer haar verkiezingsprogramma. 

Belangrijke punten uit het programma zijn een offensief om werklozen van 45 jaar en ouder aan een baan te helpen, een fikse verlaging van het eigen risico in de zorgverzekering en verlaging van de AOW-leeftijd. 

Volgens Krol zijn de ouderen door de andere politieke partijen de afgelopen jaren "schromelijk veronachtzaamd" en "ongenadig hard gepakt". Ouderen hebben de afgelopen jaren het meest moeten inleveren, stelt de partij. 

50PLUS wil het huidige pensioenstelsel behouden, een einde aan de marktwerking in de zorg en een gemeentelijk basispakket voor thuiszorg. Ook wil de partij een vaccinatieprogramma voor ouderen waarbij zij ingeënt worden tegen bijvoorbeeld gordelroos en longontsteking. 

De ouderenpartij heeft zware jaren achter de rug. In 2013 verliet fractievoorzitter Krol de Kamer na berichten dat hij in zijn tijd als hoofdredacteur van de Gay Krant niet altijd de pensioenpremies van zijn werknemers had afgedragen. Later werd hij verdacht van subsidiefraude; onderzoek van justitie leverde geen verdenking op.