De PvdA is in de Tweede Kamer hard in botsing gekomen met de eigen minister Jet Bussemaker (Emancipatie) over de subsidie voor de christelijke homo-organisatie Hart van Homo's.

Kamerlid Keklik Yücel van de PvdA eist samen met de VVD en D66 dat Bussemaker onmiddellijk de steun intrekt. Op Hart van Homo's is kritiek omdat die christelijke homo's tot seksuele onthouding zou oproepen.

Kamerlid Yücel waardeert dat de organisatie homoseksualiteit bespreekbaar maakt in de streng christelijke gemeenschap. Maar volgens haar is de hoofdboodschap van Hart van Homo's dat je wel homoseksuele gevoelens mag hebben, maar er eigenlijk niets mee mag doen.

Bussemaker is niet van plan om haar steun in te trekken. Zij zegt dat de subsidie terecht is verleend en dat de overheid die niet zomaar kan intrekken omdat de Tweede Kamer dat wil. De club zou zelfs bezwaar kunnen maken.

Volgens Yücel moet Bussemaker niet kijken naar de regeltjes en mogelijke financiële gevolgen. "Dit is een heel principieel besluit. Dit is geen geldkwestie. Gaan wij een organisatie subsidiëren die emancipatie tegenwerkt? Dat is de kwestie", aldus het PvdA-Kamerlid in de nacht van donderdag op vrijdag.