Minister Henk Kamp (Economische Zaken) vindt het niet nodig dat de overheid financieel bijspringt om kerncentrale Borssele op een veilige manier in bedrijf te houden. Dat schrijft hij woensdag aan de Tweede Kamer.

Kamp overlegde de afgelopen tijd onder meer met energiebedrijf Delta. Dat bedrijf heeft het financieel moeilijk en is voor 70 procent eigenaar van de kerncentrale.

De bewindsman concludeert dat de nucleaire veiligheid en de leveringszekerheid van energie voorlopig niet in het geding zijn en dat financiële ondersteuning niet nodig is.

Hij wijst er ook op dat Delta zelf verantwoordelijk is voor het in bedrijf houden van kerncentrale Borssele en uiteindelijk het ontmantelen ervan.

"Delta lijdt onder slechtere marktomstandigheden door een sterk gedaalde elektriciteitsprijs," schrijft Kamp. "Het is goed dat het bedrijf en haar aandeelhouders zelf nadenken over de toekomst en stappen voorbereiden. Het kabinet heeft oog voor de moeilijke situatie van Delta, maar kan op basis van de huidige gegevens nu niet concluderen dat financiële ondersteuning nodig is om de kerncentrale Borssele in bedrijf te houden," aldus Kamp.