Presentatrice Sylvana Simons sluit zich aan bij de politieke partij Denk. 

In een videoboodschap op de Facebookpagina van de partij licht de 45-jarige Simons haar keuze toe. 

Denk werd in februari 2015 opgericht door oud-PvdA-Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk. De Kamerleden werden in november 2014 uit de PvdA-fractie gezet, nadat zij openlijk kritiek hadden geuit op het integratiebeleid van PvdA- minister Lodewijk Asscher. 

"De laatste paar jaar heb ik gemerkt dat het heel hard nodig is dat we ons als burger laten horen", stelt Simons in de video. Ze benadrukt dat ze zich vaak heeft uitgesproken over maatschappelijke thema's als de strijd tegen racisme en discriminatie, "dekolonisatie van ons onderwijs, dekolonisatie van onze taal" en het "empoweren van vrouwen".

Video: Sylvana Simons sluit zich aan bij Denk

Sylvana Simons sluit zich aan bij Denk
Sylvana Simons sluit zich aan bij Denk

"Samenleven betekent niet dat één groep dominant is en dat de andere groepen zich daar maar naar te schikken hebben", stelt Simons. "Samenleven betekent respect en oog voor issues die ons uiteindelijk allemaal aanspreken."

Simons: "Laat je niet langer een rad voor de ogen draaien. Laat je niet langer in de maling nemen. Laat je niet langer wegzetten als minderwaardige groep binnen deze samenleving. Elke Nederlander telt."

In april maakte Denk bekend dat Farid Azarkan, voorzitter van het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders, volgend jaar een gooi doet naar een zetel in de Tweede Kamer.