Alle cliënten van TSN Thuiszorg kunnen er ook na maandag, wanneer het failliete bedrijf ophoudt, zeker van zijn dat ze hulp krijgen. En velen houden hun eigen, vertrouwde thuishulp. 

Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) heeft dat vrijdag laten weten. De meeste thuishulpen kunnen aan de slag bij de bedrijven die de taken overnemen. En wie toch zijn of haar baan kwijtraakt, krijgt hulp bij het vinden van nieuw werk.

TSN belandde vorig jaar aan de rand van de afgrond en werd vorige maand failliet verklaard. Tijdens de malaise had het moederbedrijf de aansprakelijkheid ingetrokken. Daardoor zou het niet hoeven opdraaien voor de schulden. Bovendien werden de gezonde en de ongezonde delen van het bedrijf uit elkaar gehaald.

De Tweede Kamer wilde dat de Ondernemingskamer zou kijken naar de ondergang van TSN. Volgens Van Rijn kan het kabinet daar zelf niet om vragen. Hij voegt eraan toe dat de FNV en het CNV die stap achter de hand houden. De curatoren kunnen misschien ook naar de Ondernemingskamer stappen.