Als er sprake is van misleiding door wereldvoetbalbond FIFA wil minister Edith Schippers (Sport) het geld terug dat Nederland heeft uitgetrokken voor pogingen om het WK-voetbal in 2018 binnen te halen.

Ze steunt de KNVB in zijn standpunt om de investeringen terug te halen, laat ze woensdag weten.

Schippers reageert daarmee op beweringen van oud-FIFA-voorzitter Sepp Blatter. Hij zei in een recent interview dat het Nederlands-Belgische bid van tevoren al geen schijn van kans maakte, omdat de FIFA toen al had afgesproken een WK-toernooi nooit meer in twee landen te laten spelen. Als dat zo is, dan is er sprake van misleiding, stelt Schippers.

Nederland en België probeerden destijds samen het WK in 2018 binnen te halen. Gezamenlijk investeerden ze bijna 11 miljoen euro in hun campagne.

Het ministerie gaf hiervoor enkele miljoenen euro subsidie aan de KNVB. De Tweede Kamer wil het geld ook terugzien. Er zijn vaker Kamervragen over gesteld, ook naar aanleiding van corruptie binnen de FIFA. Schippers wacht nog op de uitkomst van diverse onderzoeken.

KNVB-voorzitter Micheal van Praag zei zondag zich misleid te voelen door Blatter. Hij gaat samen met België het geïnvesteerde geld proberen terug te krijgen.