Gemeenteraad Amsterdam akkoord met herbenoeming Van der Laan

De Amsterdamse gemeenteraad heeft woensdagmiddag ingestemd met de herbenoeming van burgemeester Eberhard van der Laan. 

Van der Laan zegt volgens Het Parool "ontzettend blij" te zijn met het vertrouwen van de gemeenteraad. "Dit is een extra aansporing voor mij om er de komende tijd wat van de maken."

Van der Laan stelde zich in oktober beschikbaar voor een nieuwe termijn als burgemeester van Amsterdam. In principe kan hij tot 2022 burgemeester blijven, maar hij heeft eerder zelf gezegd de mogelijkheid open te houden korter aan te blijven.

"Amsterdam is nooit af en er zijn hardnekkige problemen, maar de stad ligt er relatief goed bij. Graag blijf ik als burgemeester nog een poosje dienstbaar aan deze mooie stad en haar fantastische inwoners", stelde Van der Laan in oktober. 

Van der Laan kondigde toen wel aan dat hij zijn tijd anders zal proberen in te delen, zodat de functie een minder zware wissel trekt op zijn privéleven en dat van zijn gezin.

Job Cohen

De PvdA'er volgde op 7 juli 2010 zijn partijgenoot Job Cohen op. Daarvoor was hij van november 2008 tot februari 2010 minister voor Wonen, Wijken en Integratie in het kabinet-Balkenende IV. Eerder werkte hij als advocaat in Amsterdam.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie