De Katwijkse PvdA'er Willem den Hertog heeft op Twitter een doodsverwensing geschreven aan PVV-leider Geert Wilders. 

Den Hertog schreef dat hij hoopt dat "Wilders sterft aan een hartaanval in bed (al dan niet tussen de benen van een links kamerlid)". Op dit bericht volgde nog een tweet: "Maar als er dan toch een kogel aan te pas komt, dan groot genoeg om er 'Van het dankbare Nederlandse volk' op te graveren."

Den Hertog verwijst daarmee naar de uitspraak van Wilders deze week dat áls er een kogel komt, deze van links komt "met de letters PvdA op de zijkant" geschreven.

Wilders zei dat naar aanleiding van uitspraken van PvdA-voorzitter Hans Spekman dat de PVV'er een gevaar voor de democratie en rechtsstaat zou zijn.

Commotie

Den Hertog zei donderdag tegen Omroep West dat het niet in hem was opgekomen om de tweets te verwijderen, maar kort daarna laat hij toch op zijn eigen account weten:

"Er is commotie ontstaan over door mij verzonden tweets over Wilders. Die tweets had ik gezien de reacties niet moeten versturen."

Video: PvdA-voorzitter wenst Wilders dood

PvdA-voorzitter Katwijk wenst Wilders dood
PvdA-voorzitter Katwijk wenst Wilders dood

Gesprek

PvdA-leider Diederik Samsom zegt tegen Radio EenVandaag dat Spekman donderdagmiddag in gesprek is gegaan met Den Hertog over de tweets.

Spekman noemt de tweets van Den Hertog afschuwelijk. "Ze zijn misplaatst en fout. Hier nemen wij afstand van. Wij voeren het debat op inhoud."

Wilders noemt de tweets "schokkend". "Misschien dat PvdA-voorzitter Spekman nu begrijpt wat ik bedoelde."