Het onlangs opgestapte D66-Kamerlid Wassila Hachchi "betreurt" de commotie die ontstaan is na haar plotselinge vertrek.

Dat laat D66 maandag in een reactie weten. Een verdere toelichting op haar vertrek heeft zij niet gegeven.

Hachchi vertrok vorige week praktisch van de ene op de andere dag om te gaan werken voor het campagneteam van Hillary Clinton in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Zelfs haar partijleider Alexander Pechtold was pas kort van tevoren op de hoogte gesteld van deze stap.

Hachchi zegt nu "een positieve bijdrage" aan de campagne van Clinton te willen leveren en te leren over de internationale politiek. Ze ziet pas af van de wachtgeldregeling zodra zij een arbeidscontract heeft ondertekend. Welke werkzaamheden Hachchi zal verrichten voor het team Clinton, is niet bekend.

Ze laat maandag zelf via Twitter weten dat ze telefonisch contact heeft gehad met D66-leider Pechtold. Over de inhoud van het gesprek zijn geen mededelingen gedaan.

Onbereikbaar

Na haar vertrek was ze voor collega's en pers onbereikbaar. Hachchi was zelfs niet aanwezig bij haar afscheid in de Tweede Kamer.

Kamervoorzitter Khadija Arib eiste maandagochtend opheldering in De Telegraaf. "Het zou voor haarzelf en de Kamer goed zijn als ze inzicht geeft in haar beweegredenen. Er mag geen zweem van geheimzinnigheid rond blijven hangen. Dat is betreurenswaardig", zei Arib in de krant.

Hachchi is het derde D66-Kamerlid dat de Kamer voortijdig verlaat. Eerder stapten Gerad Schouw en Magda Berndsen op. Schouw verruilde het parlement voor de farmaceutische industrie, terwijl voor Berndsen de afstand tussen haar woonplaats in Friesland en Den Haag de reden was voor vertrek.