Premier Mark Rutte heeft tijdens het debat na het aftreden van toenmalig minister en staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, Ivo Opstelten en Fred Teeven, wel degelijk een bedrag van de Teeven-deal kunnen zien.

Dat blijkt uit het vertrouwelijke verslag van het gesprek dat Rutte had met de commissie-Oosting dat woensdagavond is vrijgegeven.

Hierin staat dat Rutte de notitie tijdens de schorsing van het debat heeft gezien, maar de notitie niet heeft gelezen. Wel heeft Rutte "met een boos oog een bedrag kunnen identificeren", zo staat in het verslag. "Hij meent zich het cijfer 4,8 of 4,9 miljoen gulden te herinneren. De heer Rutte geeft aan dat hij het niet zijn rol vond om deze informatie in te brengen tijdens het debat", zo staat in het zojuist vrijgegeven verslag.

Rutte zei vrijdag nog de notitie tijdens de schorsing van het debat van 10 maart te hebben gezien, maar niet te hebben gelezen. Over het bedrag en herinneringen van een bedrag repte de premier met geen woord.

In het debat van woensdag eiste de Kamer opheldering over de gang van zaken tijdens het debat over het aftreden van Opstelten en Teeven. De oppositiepartijen willen weten wat de premier wist over de notitie van een topambtenaar die Teeven eerder vroeg naar de details van de deal met Cees H. Daarin meldde Teeven dat de hoogte van de schikking 4,8 miljoen gulden bedroeg.

Rutte wilde de notitie destijds niet delen met de Kamer. omdat het zou gaan om een persoonlijke aantekening die hij daarom niet met de Kamer kon delen. Over de hoogte van de bedragen die in de notitie stonden, wilde de premier geen uitspraken doen tijdens het debat.

Rutte zegde woensdag toe het vertrouwelijke verslag van het gesprek dat hij met de commissie-Oosting had alsnog openbaar te maken.