Het onderzoek van het RIVM naar het gebruik van het kankerverwekkende chroom-6-verf bij Defensie kan niet worden versneld. 

Dat heeft minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie dinsdag aan de Kamer geschreven. Veel partijen in de Kamer vinden het onderzoek te lang duren.

Volgens Hennis ,,is duidelijk dat een verdere versnelling tot een onaanvaardbare aantasting van de kwaliteit van het onderzoek zal leiden.

Aangezien de zorgvuldigheid en objectiviteit van het onderzoek van primair belang zijn, zal het traject derhalve op de eerder afgesproken wijze worden doorlopen''.

Speciaal meldpunt

Meer dan 2.400 mensen die bij Defensie met chroomhoudende verf werken of hebben gewerkt, hebben zich laten registreren bij een speciaal meldpunt. In oktober hadden zich 767 mensen zich gemeld voor een gezondheidsonderzoek omdat ze klachten hebben of ongerust zijn.

Het onderzoek van het RIVM gaat nog vele maanden duren. De Kamerleden wilden sneller resultaat omdat een deel van de mensen die met chroom-6 hebben gewerkt ernstig ziek is.