Vanaf volgend jaar gaat op meer plekken de maximumsnelheid omhoog naar 130 kilometer per uur. 

Het ministerie van Infrastructuur bevestigt tegenover NU.nl het bericht hierover in De Telegraaf.

De laatste jaren kan er op steeds meer plekken harder gereden worden. Begin volgend jaar komt daar 300 kilometer snelweg bij. Dat betekent dat vanaf februari op 61 procent van de wegen 130 kilometer per uur kan worden gereden. Voor 51 procent geldt dat dit de hele dag kan.

Onder meer op de A28 tussen Hoogeveen, Assen en Groningen gaat de snelheid omhoog, net als tussen Zwolle, Harderwijk en Amersfoort.

Ook op onder meer stukken van de A27 tussen Utrecht en Breda en op de A2 in Brabant en Limburg mag het gaspedaal dieper worden ingetrapt. 

A2

De ambitie is dat ook op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht straks 's avonds en 's nachts 130 kan worden gereden. Hier loopt echter nog een rechtszaak over. 20 november doet de rechter uitspraak.

Het doel van minister Melanie Schultz (Infrastructuur) is om uiteindelijk op 77 procent van de snelwegen 130 kilometer per uur mogelijk te maken.

"We krijgen steeds langere, aaneengesloten trajecten waar je 130 kilometer per uur mag rijden. Het beeld op de snelwegen wordt daarmee eenduidiger", stelt Schultz.