De onderhandelingen over een nieuwe cao voor de politie worden hervat. Tijdens deze onderhandelingen zullen de politiebonden geen actie voeren.

Dat is maandagavond bekendgemaakt na een gesprek tussen minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) en vertegenwoordigers van de politiebonden. Na het advies van 'verkenner' Hans Borstlap zien beide partijen voldoende aanknopingspunten om verder te praten.

Voorzitter Han Busker van de politiebond NPB zegt dat de minister heeft laten weten dat hij meer onderhandelingsruimte heeft. Dat is conform het advies dat 'verkenner' Hans Borstlap heeft gegeven. Hij was aangesteld om de partijen weer met elkaar in gesprek te brengen.

Voorzitter Gerrit van de Kamp van de ACP laat weten dat hij voor zijn achterban blij is dat de gesprekken weer op gang komen. Hij wijst er wel op dat het vertrouwen van de politiemensen klein is en dat het mandaat dat Van der Steur heeft om te onderhandelen er ook echt moet zijn.

Actie

Politiebonden voeren al maanden actie voor meer loon en betere arbeidsvoorwaarden. Zo voerden ze actie bij de start van de voetbalcompetitie en het begin van de Tour de France in Nederland en was er een grote demonstratie in Den Haag.

Een voorstel voor loonsverhoging van volgens het kabinet ruim 5 procent, wezen de bonden eerder af. Ze noemden dat een sigaar uit eigen doos omdat in die verhoging ook geld zit dat anders voor pensioenen zou zijn gebruikt. Sinds dit voorjaar is er al niet meer onderhandeld.