Boze leraren blokkeren maandagochtend vanaf 9.00 uur het ministerie van Onderwijs.

Met de actie vragen ze aandacht voor de grote werkdruk van docenten, de overvolle klassen en de verlopen onderwijs-cao en vragen ze om meer waardering.

Een delegatie van de Leraren in Actie (LIA) heeft rond 11.00 uur een onderhoud met minister Jet Bussemaker. Voor de manifestatie komen honderden leraren uit het hele land.

Kwaliteit

"De cao's van de laatste jaren zijn slecht gebleken voor de kwaliteit van het onderwijs. We eisen nu een fatsoenlijke cao zonder verslechteringen", stelt LIA.

Er is veel onenigheid over het in juli gesloten loonakkoord. De grootste vakcentrale FNV is tegen het loonakkoord, omdat de afgesproken loonstijging voor een deel wordt betaald met geld dat eigenlijk voor het pensioen bestemd was.

Kort geding

De bond spande een kort geding aan tegen de vakcentrales CNV, Ambtenarencentrum, CMHF en het kabinet, omdat het akkoord niet op een juiste manier tot stand zou zijn gekomen.

FNV heeft het kort geding verloren, maar gaat nog wel in hoger beroep. Ook houdt FNV later deze maand een referendum waarbij alle ABP-deelnemers zich kunnen uitspreken over het akkoord.

Heeft u foto's bij dit bericht? Upload beeld via NUfoto, of via WhatsApp