Justitieminister Ard van der Steur stuurt de antwoorden op Kamervragen over de kwestie rond Volkert van der Graaf maandag niet meer naar de Tweede Kamer. 

Dat zal hij dinsdag doen, voorafgaand aan de regeling van werkzaamheden, schrijft hij maandag in een korte brief aan de Tweede Kamer. Die regeling is dinsdagmiddag.

Vorige week had hij toegezegd dat hij uiterlijk maandag de Kamer zou informeren. Maar ''gezien de zorgvuldigheid waarmee ik de Kamer wil informeren is het van belang dat afstemming met alle relevante partijen plaatsvindt.''

Dat gebeurt volgens Van der Steur nu. De partijen hebben ruim zeventig vragen gesteld en daarnaast moet de minister een feitenrelaas opstellen.

Affaire

De affaire draait om de eerste foto van Van der Graaf, de moordenaar van Pim Fortuyn. Die werd vorig jaar juni gepubliceerd door de Telegraaf. Vorige week werd bekend dat de foto's in scène waren gezet en dat het Openbaar Ministerie er van af wist.

Ook de terreurcoördinator zou ervan op de hoogte zijn geweest. Van der Steur had echter in de Kamer gezegd dat zijn ministerie er niet van wist.

Mediaverbod

De foto's waren in scène gezet en gepubliceerd om een mogelijke zoektocht van de media naar Van der Graaf tegen te gaan. Hij kwam vorig jaar mei voorwaardelijk vrij. Er gold een mediaverbod, dat inhield dat hij geen contact met de media mocht zoeken.

Donderdag debatteert de Kamer met Van der Steur over de kwestie.