Coalitie in Bloemendaal gevallen na vertrek D66

De coalitie van Bloemendaal is gevallen nadat D66 zondagavond een einde aan de samenwerking met de VVD en GroenLinks in het gemeentebestuur maakte.

De stap van D66 volgt op het besluit van interim-burgemeester Aaltje Emmens die donderdag aangekondigde haar functie neer te leggen.

Het is in de Bloemendaalse raad al tijden een chaos. Emmens was aangesteld om orde op zaken te stellen nadat burgemeester Ruud Nederveen in januari zijn ontslag indiende.

Emmens stelde een rapport op dat melding maakte van "een niet goed functionerende raad met ruwe omgangsvormen, machtspolitiek en dusdanig hinderlijke bemoeizucht richting colleges".

Impuls

D66 vindt dat de bestuurscultuur in Bloemendaal alleen kan worden veranderd door drastische besluiten te nemen. ''D66 kan niet verder met de coalitie en wil ruimte scheppen voor een nieuwe impuls."

D66-wethouder Jur Botter laat weten dat "met deze raad geen land te bezeilen is". "Deze mensen zetten hun kwaliteit niet in om te besturen, maar om elkaar het leven zuur te maken", aldus Botter aan RTV Noord-Holland.

Lees meer over:
Tip de redactie