De burgemeester van Ommen is opgestapt omdat er een financieel onderzoek naar hem loopt. 

Dat meldt de provincie Overijssel woensdag.

Burgemeester Marc-Jan Ahne bood dinsdag bij de commissaris van de Koning zijn ontslag aan. Het onderzoek zou gaan om een persoonlijke financiële kwestie, aldus de provincie.

In zijn positie als burgemeester vindt Ahne dat hij geen onderwerp van onderzoek kan zijn. Commissaris Ank Bijleveld respecteert zijn besluit en overlegt binnenkort met het bestuur van de gemeente over de situatie.

Video: Reactie Ank Bijleveld op vertrek burgemeester

Video: Reactie Ank Bijleveld op vertrek burgemeester
Video: Reactie Ank Bijleveld op vertrek burgemeester

Locoburgemeester

De burgemeester stapte zelf naar het provinciehuis om zijn ontslag aan te bieden. Over het justitieel onderzoek kan en wil de provincie verder niets kwijt, meldde een woordvoerder. De locoburgemeester van Ommen neemt vanaf woensdag de taken van Ahne over.

Ahne raakte in 2011 in opspraak als wethouder in Deventer. Hij zou verfkwasten hebben gestolen uit een bouwmarkt. De zaak werd geseponeerd omdat opzet niet te bewijzen was.

Ko Scheele

Locoburgemeester Ko Scheele neemt de taken van Marc-Jan Ahne voorlopig over. Sinds 2010 is Scheele (59) namens het CDA wethouder in de gemeente Ommen.

Hij gaat daar over Sociale Zaken, Financiën, Sport, Cultuur, Milieu, Onderwijs en Welzijn. Van 2006 tot 2010 was hij werkzaam bij de gemeente Meppel.