Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) reikt anatoom George Maat de hand. Maat raakte in opspraak na een openbare lezing over de identificatie van MH17-slachtoffers, waarbij hij foto's van slachtoffers zou hebben getoond. 

Van der Steur uitte aanvankelijk felle kritiek op de wetenschapper. Hij noemde het optreden van Maat destijds "buitengewoon ongepast en onsmakelijk".

De minister gaat woensdag met Maat praten. De bewindsman hoopt dat de samenwerking kan worden hervat. Die was beëindigd na de spraakmakende lezing.

De lezing aan de universiteit van Maastricht was aanvankelijk bedoeld voor studenten, maar bleek publiek toegankelijk. Nabestaanden van slachtoffers reageerden na afloop geschokt.

"In voorkomende gevallen bij grootschalige en complexe identificaties wordt niet uitgesloten dat opnieuw een beroep zal worden gedaan op de expertise van professor Maat. Wij hopen dat hij dan bereid is om een bijdrage te leveren", aldus de minister maandag aan de Tweede Kamer.

Van der Steur weigerde onlangs nog zijn excuses aan Maat. De expert eiste die nadat de minister had gezegd dat er duidelijkere regels nodig zijn voor het gebruik van foto's bij lezingen.