Het partijbestuur van de Socialistische Partij (SP) ziet het liefst Ron Meyer als nieuwe partijvoorzitter. Het bestuur heeft zich unaniem uitgesproken voor de kandidaat. 

Op het partijcongres van 28 november zullen de leden het licht op groen moeten zetten voor de oud-vakbondsman. De andere kandidaat voor het voorzitterschap is Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen.

Het partijbestuur ziet in Meyer bij uitstek degene ''die verdere groei in het aantal leden en afdeling mogelijk kan maken. Zijn ervaring binnen de vakbond FNV is zeer behulpzaam bij het realiseren van samenwerking met maatschappelijke organisaties die dezelfde doelen nastreven als de partij.''

Meyer krijgt de voorkeur boven Gesthuizen omdat hij wat het partijbestuur betreft het best in staat is ''om de partij te leiden met initiatieven voor het activisme.'' De nieuwe voorzitter moet boegbeeld en medeoprichter Jan Marijnissen opvolgen.

Gesthuizen geeft haar strijd voor het voorzitterschap niet op, laat ze weten. Ze wil een tandje erbij zetten in haar campagne in de aanloop naar het congres. Het Kamerlid denkt dat zij de partij goed zou kunnen leiden. Ze wil toe naar een verbreding van de aandachtsgebieden van de SP, minder centralisme en meer diversiteit.