De inhoudelijke rechtszaak tegen de van corruptie verdachte Roermondse politicus Jos van Rey en diens vriend en projectontwikkelaar Piet van Pol vindt pas in de eerste helft van volgend jaar plaats. 

Aanvankelijk werd ingezet op behandeling eind dit jaar, maar advocaten hebben verhinderdata moeten opgegeven voor de maanden maart, april en mei.

Raadsman Peer Szymkowiak van de van omkoping verdachte Roermondenaar Piet van Pol bevestigde donderdag berichtgeving hierover in de Limburgse kranten.

Een woordvoerster van de rechtbank in Rotterdam, waar de zaak dient, zei donderdag dat dit hele jaar nog nodig is om getuigen te horen.

Op verzoek van de verdediging besloot de rechtbank in februari tot het verhoor van 55 getuigen. In september is er een regiezitting waar gekeken wordt naar de stand van zaken.

Kritiek

Eerder had onder meer Szymkowiak kritiek op de snelheid waarmee de zaak moest voorkomen. De verdediging zou last hebben van de haast waarmee de zaak ''San José'' werd afgehandeld. Szymkowiak is tevreden over het uitstel.

Behalve Van Rey en Van Pol moet ook voormalig Roermonds VVD-wethouder Tilman Schreurs voor de rechter verschijnen. Szymkowiak zegt de rechtszaak vol vertrouwen tegemoet te zien.