Het kabinet gaat bekijken hoe particuliere woningverhuur via apps als Airbnb en Wimdu beter in goede banen kan worden geleid. 

De ministers Henk Kamp (Economische Zaken) en Stef Blok (Wonen) willen dat bedrijven en consumenten kunnen profiteren van vernieuwende ontwikkelingen op internet zonder dat dit ten koste gaat van bijvoorbeeld de veiligheid en betrouwbare dienstverlening.

Bestaande regels worden tegen het licht gehouden om ze zo te moderniseren dat bestaande en vernieuwende bedrijven er mee uit de voeten kunnen.

De huidige regels kunnen bedrijven als Uber en Airbnb nu nog in de weg zitten. ''Willen wij in Nederland als eerste profiteren van de voordelen die vernieuwing biedt, dan moeten wij daar in onze regels ruimte voor bieden. Onze innovatieve ondernemers krijgen daardoor de kans om steeds betere producten en diensten te ontwikkelen en dat zorgt ervoor dat nieuwe bedrijven en banen hier ontstaan in plaats van elders'', vindt Kamp.

De aanpak wordt ook al toegepast bij de herziening van de Taxiwet. Chauffeurs zijn daardoor niet meer verplicht de klant na de rit een papieren bonnetje te overhandigen, want een digitale factuur mag ook.

Onlangs werden de regels voor het gebruik van drones al versoepeld, zodat bedrijven, bijvoorbeeld in de landbouw, de techniek eerder kunnen inzetten.