De drie fractieleden van 50Plus in de Eerste en Tweede Kamer overleggen dinsdag op uitnodiging van premier Rutte en vice-premier Asscher over hun mogelijke steun aan de plannen voor belastingverlaging van het kabinet.

Dat heeft Jan Nagel, het Eerste Kamerlid voor 50Plus, zondag gemeld aan het NOS Journaal.

De steun van de andere oppositiepartijen liep eerder deze week spaak toen D66 uit het overleg wegliep. D66-leider Alexander Pechtold vond dat de hervormingen niet ver genoeg gingen.

"Wij gaan ervoor pleiten dat de ouderen ook een beetje financieel tegemoet gekomen worden", stelt Nagel. Van de vijf miljard euro lastenverlichting wil 50Plus een miljard euro gebruiken voor het verhogen van de AOW.

Niet-werkenden

In de plannen van het kabinet gaat het geld vooral naar de werkenden en krijgen niet-werkende ouderen er nauwelijks iets bij. De ouderenpartij vindt dat gepensioneerden de afgelopen jaren al veel hebben moeten inleveren en nu ook mogen meeprofiteren van de voorgenomen lastenverlaging.

Ondanks het feit dat 50Plus maar twee zetels in de Eerste Kamer heeft, denkt Nagel toch mogelijk het verschil te kunnen maken.