De kans dat de laatste twee nog niet geïdentificeerde slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 in de toekomst nog worden geïdentificeerd, is zeer klein. 

Dat schrijft het kabinet in een brief aan de Tweede Kamer.

Bij de vliegramp kwamen op 17 juli in totaal 298 mensen om het leven. De twee slachtoffers die nog niet zijn geïdentificeerd hebben de Nederlandse nationaliteit. 

"De laatste twee slachtoffers zijn tot op heden nog niet geïdentificeerd. De kans dat dit alsnog gaat gebeuren moeten we helaas zeer klein achten", schrijft het kabinet.

In een eerdere persconferentie werd al gesteld dat de kans op identificatie van de laatste twee slachtoffers klein was.

Toekomst

Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) sluit overigens niet uit dat in de toekomst nog meer stoffelijke resten in of nabij het rampgebied worden gevonden.

Pieter-Jaap Aalbersberg, missieleider van de repatriëring, stelde in mei dat het identificatieproces voor 1 juli afgerond moest zijn. Hij verklaarde toen goede hoop te hebben dat de laatste twee nog niet geïdentificeerde slachtoffers alsnog geïdentificeerd zouden worden.

Rustplaats

Het kabinet zal afspraken maken met de stichting van nabestaanden over de bewaar- of rustplaats van de resten die niet konden worden geïdentificeerd of waarvan nabestaanden afstand hebben gedaan, omdat bijvoorbeeld de uitvaart al is geweest.