Diverse politieke partijen hebben voor maandagavond met potlood een afspraak met staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) in de agenda staan om te praten over de belastingherziening. 

Dat bevestigen bronnen rond het overleg na een bericht op Volkskrant.nl.

Of het overleg doorgaat is echter nog van een aantal onzekerheden afhankelijk. In de eerste plaats staat daarvoor al een overleg gepland over de crisis in Griekenland waar Wiebes ook bij aanwezig is.

Daarnaast is het na het debat over de belastingherziening van vorige week onzeker of D66 nog zin heeft om mee te praten.

Het stoorde D66-leider Alexander Pechtold dat het kabinet niet duidelijk stelt wat het wil en te weinig ambitie toont met betrekking tot werkgelegenheid, vergroening en vereenvoudiging.

Maandagmiddag vanaf 16.00 overlegt de D66-fractie en zal besloten worden of de partij zal aanschuiven. De steun van D66 is noodzakelijk voor de meerderheid in de Eerste Kamer.

Mogelijk worden de onderhandelingen helemaal afgeblazen als D66 besluit niet mee te doen, omdat dan een overeenkomst met partijen die een meerderheid kunnen halen in de Eerste Kamer uit zicht lijkt.