Het overleg tussen de Griekse premier Alexis Tsipras en de belangrijkste geldschieters over een oplossing voor de Griekse schuldencrisis is woensdagnacht afgebroken.

Donderdagochtend wordt verder gepraat, aldus een ingewijde.

Bij de onderhandelingen in Brussel zaten woensdagavond laat behalve Tsipras ook de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank, de baas van het Internationaal Monetair Fonds Christine Lagarde en Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem aan tafel. Onduidelijk is of er vorderingen zijn gemaakt, en zo ja welke.

De bedoeling is om donderdagochtend om 9.00 uur de gesprekken te hervatten, voorafgaand aan de vergadering van de ministers van Financiën van de eurolanden (de Eurogroep). Die begint om 13.00 uur.

Onderhandelingen tussen Athene en de geldschieters lopen al maanden zeer stroef, maar kwamen de laatste weken in een stroomversnelling. De tijd dringt namelijk: het Griekse noodprogramma loopt aan het einde van de maand af, een verlenging ervan of een nieuw akkoord moet langs een aantal parlementen ter goedkeuring én Griekenland moet een flinke afbetaling doen en heeft daar het geld niet voor.

Zwak

Volgens mediaberichten vinden de experts van de geldschieters de jongste Griekse voorstellen te zwak als het gaat om de hervormingen van het pensioenstelsel. Maar de Grieken lijken op hun beurt niets te voelen voor de scherpere eisen van de geldschieters. Bronnen bestempelen de gesprekken als moeizaam en moeilijk.

Ook na het afgebroken overleg woensdagnacht leek er weinig schot in de zaak te zitten. Een Griekse regeringsbeambte zei tegenover persbureau Reuters dat Griekenland ''blijft vasthouden aan haar standpunten".

Video: Overleg geldschieters en Tsipras afgebroken