Het filmpje van de PVV met Mohammed-spotprenten dat zaterdag per ongeluk niet werd uitgezonden bij de publieke omroep, is woensdag alsnog uitgezonden. 

De spotprenten waren te zien in de Zendtijd voor Politieke Partijen op NPO1.

PVV-leider Geert Wilders liet het filmpje voorafgaan door de woorden: ''De enige manier om terroristen te tonen dat zij niet zullen winnen is datgene te doen wat zij ons willen beletten te doen."

"De cartoons werden niet uitgezonden met het doel te provoceren, maar om aan te tonen dat we de vrije meningsuiting verdedigen en nooit zullen buigen voor geweld. Vrijheid van meningsuiting moet het altijd winnen van geweld en terreur.''

Wilders maakte het filmpje nadat het bestuur van de Tweede Kamer had geweigerd de spotprenten tentoon te stellen in het Kamergebouw. Het filmpje zou eigenlijk afgelopen zaterdag worden uitgezonden, maar door een fout bij het bedrijf dat het zou aanleveren, was het niet te zien.

Oud filmpje

In plaats daarvan werd een oud filmpje getoond, wat bij de PVV-leider tot boosheid leidde. Hij zette het cartoonfilmpje direct op Youtube. Het is daar intussen door ruim 113.000 mensen bekeken.

De Mohammedcartoons werden gemaakt voor een tentoonstelling in Garland in Texas, begin mei. Wilders hield daar een toespraak. Hij had zijn hielen nog niet gelicht of het gebouw werd door twee mannen beschoten. De politie doodde de twee schutters.