D66 op de bres voor commerciële radiozenders

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) moet de "belachelijke, gedetailleerde eisen" schrappen die gesteld worden aan commerciële radiozenders. Dat zegt D66-Kamerlid Kees Verhoeven.

Verhoeven verwijst naar regels van het Agentschap Telecom. Daarin stond in de vergunning van sommige zenders dat ze overdag 85 procent muziek moeten uitzenden en dat ze ten hoogste 4,3 procent muziek uit de hitlijsten uitzenden.

Elke zender heeft zijn eigen, stricte eisen. Binnenkort moet een aantal frequenties voor commerciële zenders verlengd worden en Verhoeven wil dat de commerciëlen niet langer zo beknot worden door beknellende regels. Op die manier kunnen ze niet goed concurreren met de publieke zenders, aldus Verhoeven.

"Het is belachelijk dat zulke gedetailleerde eisen worden gesteld. Commerciële radiozenders moeten zelf kunnen bepalen hoeveel klassieke muziek en hoeveel nummers uit de hitlijsten ze willen draaien. Zulk soort micromanagement is niet nodig. D66 wil dat minister Kamp dergelijke eisen schrapt uit de voorwaarden voor commerciële radiozenders", zegt Verhoeven.

De Tweede Kamer debatteert volgende week donderdag met Kamp over onder meer de radiofrequenties.

Lees meer over:
Tip de redactie