De regioburgemeesters hebben dinsdag aan minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) gevraagd met een goed loonbod te komen voor de politie-cao.

Onderhandelingen over die nieuwe cao zitten vast. De burgemeesters vinden een adequate beloning voor politiemensen van groot belang.

De brief is namens de burgemeesters ondertekend door Jozias van Aartsen (Den Haag). Ook Herman Bolhaar, voorzitter van het college van procureurs-generaal, zette zijn handtekening.

''Wij vinden het van belang dat de politiemensen adequaat beloond worden voor het belangrijke en bij tijd en wijle gevaarlijk werk dat zij in de frontlinie van de samenleving elke dag weer doen'', staat in de brief aan Dijsselbloem.

Nullijn

Na jaren op de nullijn vinden de ondertekenaars een 'reële loonsverhoging' in de rede liggen. Ze roepen de bewindsman op ervoor te zorgen dat er op korte termijn een loonbod komt aan de vakbonden. Dat zou de ontstane impasse doorbreken.

De politiebonden en actievoerende agenten zijn van plan met hardere acties te komen. Donderdag trokken 1400 agenten uit het hele land naar het Binnenhof om te protesteren en op te roepen tot een betere cao.

Een regioburgemeester is de voorzitter van de gezamenlijke burgemeesters in een regio.