De nieuwe partij van oud-PVV-Tweede Kamerlid Hero Brinkman richt zich volledig op ondernemers en kleine zelfstandigen zonder personeel (zzp'er). 

De huidige politieke partijen hebben volgens hem geen oog voor deze groep die zo belangrijk is voor Nederland, zei Brinkman woensdag tijdens de presentatie van zijn Ondernemers Partij (OP) in Den Haag.

''De VVD luistert niet meer naar ondernemers. Er worden alleen maar lastenverzwaringen doorgevoerd, tegen de verkiezingsbelofte van de liberalen in'', zei Brinkman.

Zijn OP wil dat de belasting op brandstof omlaag gaat en de btw weer teruggaat van 21 naar 19 procent. Ook moet er een Nederlandse ondernemersbank komen en een nieuwe Noordwestelijke Europese Unie. Zzp'ers moeten ook een werkloosheidsuitkering kunnen krijgen.

Video: Hero Brinkman presenteert nieuwe partij

Brinkman

Voormalig PVV-Kamerlid Brinkman heeft al twee keer eerder een nieuwe partij opgericht, de Onafhankelijke Burgerpartij en het Democratisch Politiek Keerpunt. Momenteel werkt Brinkman weer bij de politie, waar hij ook werkte voor dat hij de politiek in ging. 

Vier ondernemers helpen Brinkman om de nieuwe partij OP in de steigers te zetten. Eind mei of begin juni volgt een congres. Daarop zal democratisch besloten worden hoe het programma er precies uit gaat zien en wie de partijleider wordt, zei Brinkman. Hij stelde zich woensdag bescheiden op na de vraag of hij zelf de kar wil gaan trekken.