Kansspelen mogen tussen 06.00 en 22.00 uur niet op vrij toegankelijke tv-zenders worden aangeboden. Dat staat in een brief van staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie).

Voor zenders die achter een decoder zitten, geldt die beperking niet

Hij gaat volop door met de modernisering van het Nederlandse kansspelbeleid. Die werd door zijn voorganger Fred Teeven ingezet.

Ook Dijkhoff wil kansspelverslaving en illegaal gokken te lijf gaan, schrijft hij donderdag aan de Tweede Kamer.

Bijna een miljoen Nederlanders gokken online, maar nu nog zonder de bescherming van goede regels. Gewoon verbieden werkt niet, omdat het onlineaanbod groot is en niet aan grenzen is gebonden. Het ministerie heeft de plannen voor regels nu nog nader uitgewerkt.

Daarin staat ook dat aanbieders van gokspelen die eerder al een boete van de kansspelautoriteit hebben gekregen, niet in aanmerking zullen komen voor een vergunning.

Regulering

Regulering is goed mogelijk, doordat zich volgens het ministerie op de markt genoeg geschikte en betrouwbare aanbieders van kansspelen bevinden met kennis en ervaring op het gebied van kansspelverslaving. ''Deze aanbieders willen zich conformeren aan Nederlandse regelgeving.''

Aanbieders van kansspelen moeten zich aan een zorgplicht houden. Ze moeten de gokkers in de smiezen houden: hem of haar informeren over en inzicht geven in het eigen speelgedrag en dat speelgedrag analyseren. Als het nodig is, moeten ze ook ingrijpen.