Premier Mark Rutte gaat begin juni met een handelsmissie naar India. 

Ook minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken gaan mee.

De reis staat in het teken van de verdere versterking van de politieke en economische banden tussen Nederland en India, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst. Rutte zei in zijn wekelijkse persconferentie na de ministerraad donderdag dat de economische groei in India ook in Nederland banen kan op leveren.

Nederland is de vierde handelspartner van India binnen de EU en behoort tot de top vijf van grootste investeerders in India. De wederzijdse handel is de afgelopen jaren toegenomen tot ruim 6 miljard euro.

Voor het Nederlandse bedrijfsleven liggen er kansen in India, vooral op het gebied van land- en tuinbouw, water, gezondheidszorg en sportinfrastructuur.

China

Rutte is net terug van een handelsmissie naar China, waar Nederlandse bedrijven in zijn kielzog meer dan vijftig contracten met Chinese partners wisten te tekenen.

Volgende week gaat de premier naar Panama, om ook daar de economische relaties met landen in de regio te versterken. De Arubaanse premier Mike Eman zal daar een handelsmissie leiden.